6. چرا باید شما را استخدام کنیم؟
جواب بد و غیر حرفهای: واقعیت این است که من به شدت نیازمند کار هستم و اگر به زودی استخدام نشوم، برای پرداخت بدهیهای خود دچار مشکل میشوم.
نکته: این سوال فرصت آخرین دفاع از خودتان را به شما میدهد و به عبارتی باید بر مهارتهای خود تاکید کنید و ارتباط آنها را با شغلی که برای استخدام در آن درخواست دادهاید تشریح کنید.
جواب بهتر و حرفهای: هنگامی که آگهی استخدام شما را دیدم، با خودم فکر کردم که این همان موقعیتی است که منتظرش بودم و بهترین محل برای ارائه مهارتها و تجربیات من است. الان که اینجا هستم و با شما صحبت میکنم و بیشتر در مورد شرکت شما و نیازمندیهای آن فهمیدهام، حتی بیشتر از قبل حس میکنم که انتخاب خوبی برای این شغل هستم و میدانم که به خوبی میتوانم مسئولیتهای این شغل را بر عهده بگیرم و شاید فراتر از انتظار شرکت عمل کنم.
7. اهداف کوتاه مدت و بلند مدت شما چیست؟
جواب بد و غیر حرفهای: هدف کوتاه مدت من اول این است که این مصاحبه را به خوبی به سرانجام برسانم. راجع به هدف بلندمدت نیز باید بگویم که قصد دارم تا چند سال آینده به حد کافی پسانداز کنم و کمی به خودم استراحت بدهم یا اینکه کاری برای خودم راه بیندازم که خودم رئیس خودم باشم.
نکته: برخی از مصاحبهگرها این سوال را با این هدف میپرسند که ببینند آیا برنامهریزی شما برای کار در شرکت به صورت بلندمدت است یا اینکه به آن به عنوان یک شغل موقت نگاه میکنید و به دنبال موقعیت بهتری هستید. برخی دیگر نیز با این سوال میخواهند قدرت برنامهریزی شما را بسنجند. بیشتر مصاحبهکنندگان دوست ندارند بشنوند که شما تا 5 سال آینده میخواهید بازنشسته شوید یا شغل دیگری را دنبال کنید. راجع به هدف کوتاهمدت هم حتماً به استخدام شدن در شغلی که درخواست کردهاید اشاره کنید. برای هدف بلندمدت نیز ارتقا در مسیر شغلی شرکت را مد نظر داشته باشید.
جواب بهتر و حرفهای: برای هدف کوتاهمدت باید بگویم که دوست دارم در شغلی مشغول به کار شوم که بتوانم در آنجا از کلیه مهارتهایم استفاده کنم و همچنین برنامه دارم که در دورههای آموزشی مدیرت روابط با مشتریان و … شرکت کنم. برای طولانیمدت هم فکر میکنم با کسب تجربه در این شغل و گذراندن دورههای مدیریتی بتوانم خودم را برای مشاغل بالاتر در این شرکت آماده کنم.
حالا که میدانید شیوه پاسخ دادن حرفهایها به سوالات مصاحبه شغلی چیست، مسلماً اگر سوال بعدی مصاحبهگر این باشد که “از کی میتوانید شروع کنید؟” تعجب نخواهید کرد.
-
1 رباتی که مسئول استخدام شماست امروز نیامده!
-
2 نقشه راه مهارت آموزی در دوران دانشگاه
-
3 چگونه اولین شغل خود را بدست آوردم: مصاحبه با دکتر سارا کلارک
-
4 چگونه اولین شغل خود را بدست آوردم: مصاحبه با کیم دوریتی
-
5 بزرگترین اشتباهات در مصاحبههای شغلی از نگاه کارشناسان منابع انسانی (2)
-
6 بزرگترین اشتباهات در مصاحبههای شغلی از نگاه کارشناسان منابع انسانی (1)
-
7 پرسش های معماگونه در مصاحبه شغلی
-
8 دو کلمهای که به نظر میرسد در یک مصاحبه شغلی نباید گفته شود!
-
9 بزرگترین نقاط قوت و ضعف شما چیست؟
-
10 یک نمونه از رزومه و نامه پیوست آن مربوط به شغل کتابداری (2)